03:09 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χαλαρούς περιορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας για πέντε ημέρες τα... στραβά μάτια στα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Να χαλαρώσουν προσωρινά τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα τρεις οικογένειες, συμφώνησαν οι τέσσερις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Μπορεί η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία να έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους, όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, ωστόσο οι ηγέτες τους κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τους κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από τις 23 μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, τρία νοικοκυριά θα μπορούν να σχηματίσουν μια «χριστουγεννιάτικη φυσαλίδα», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ένα «προστατευμένο περιβάλλον» δηλαδή, προκειμένου τα μέλη τους να συναντιούνται στο σπίτι, σε χώρους λατρείας ή σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Θα απαγορεύεται ωστόσο να επισκεφθούν μαζί εστιατόρια, μπαρ και χώρους ψυχαγωγίας.

«Οι άνθρωποι θέλουν να είναι με τους αγαπημένους τους στη σημαντικότερη γιορτή του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Γεωργίας, Μάικλ Γκόουβ.

Παράλληλα, για πέντε ημέρες, θα αρθούν επίσης οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, ώστε όλοι να μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ οι ταξιδιώτες από και προς τη Βόρεια Ιρλανδία θα έχουν στη διάθεσή τους άλλη μία ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το lockdown στην Αγγλία πρόκειται να αρθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται κατά τόπους περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

«Ο ιός δεν κάνει διακοπές, γι' αυτό σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί. Αν μπορείτε, μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας ανθρώπους», προέτρεψε τους πολίτες η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Tags:
πανδημία, καραντίνα, κορονοϊός, lockdown, Χριστούγεννα, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK