07:31 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, πρώτα του υγειονομικού προσωπικού, ενδέχεται να αρχίσει σε μόλις λίγες ώρες.

Το «πράσινο φως» στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer και BioNTech αναμένεται να ανάψουν οι ρυθμιστικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αρχές πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc, την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να αρχίσουν ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Κάτι που επιβεβαίωσε και αργότερα, αξιωματούχος του βρετανικού συστήματος υγείας.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο Guardian, στα νοσοκομεία έχει δοθεί ήδη εντολή να προετοιμαστούν για το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο θα κάνει πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Υπουργό… εμβολίου διόρισε ο Μπόρις Τζόνσον

Την ίδια ώρα, το χρίσμα του υπουργού Υγείας, υπεύθυνου για το εμβόλιο, έδωσε στον Ναντίμ Ζαχάουι, ο Μπόρις Τζόνσον.

Και μπορεί το χαρτοφυλάκιο να είναι προσωρινό, ωστόσο όπως διευκρίνισε η Downing Street, η θητεία του νέου υπουργού αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι.

Στόχος του Βρετανού πρωθυπουργού, με το διορισμό, είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, τόσο στους μοριακούς ελέγχους, όσο και στη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Tags:
εμβολιασμός, καραντίνα, κορονοϊός, εμβόλιο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK