09:06 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Κυριακή οι Financial Times περιέγραψαν ένα σχέδιο της Κομισιόν για μια μετά Τραμπ Αμερική και Ευρώπη που θα έχει ως σκοπό να ανανεωθεί η συμμαχία τους και να επικεντρώσουν εκ νέου τις προσπάθειές τους στον περιορισμό της «στρατηγικής πρόκλησης» που λέγεται ότι θέτει η «αυξανόμενη διεθνής επιθετικότητα» της Κίνας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει μια «ισορροπία» μεταξύ της προώθησης της δημοκρατίας της και των οικονομικών συμφερόντων της συνεργασίας με την Κίνα.

«Πρέπει να ορίσουμε τα δικά μας ευρωπαϊκά συμφέροντα, και αυτό περιλαμβάνει το κοινό έδαφος [με την Κίνα] σχετικά με την εξωτερική πολιτική, την οικονομική πολιτική, την ψηφιακή πολιτική και πολλά άλλα» δήλωσε η Μέρκελ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η πρόκληση τα επόμενα χρόνια σε σχέση με την Κίνα έγκειται στην εξεύρεση καλής ισορροπίας μεταξύ της μάχης για τις αξίες και τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε η καγκελάριος, αναφερόμενη στην τεράστια οικονομική ισχύ της Κίνας και στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές της, που θεωρούνται ώριμες για τους Γερμανούς επενδυτές.

Οι δηλώσεις αυτές της Μέρκελ έρχονται μετά από δημοσιεύματα την περασμένη εβδομάδα ότι το Βερολίνο ενδιαφερόταν να βοηθήσει μεγάλα βιομηχανικά συμφέροντα της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών και να ενισχύσει τους δεσμούς του με την Κίνα εν μέσω της ταχείας ανάκαμψης της Κίνας από την κρίση του κορονοϊού.

Tags:
Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK