13:10 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1933)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία ανέρχονται συνολικά σε 2.230.571, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 53.500.

Ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού στη Γαλλία, αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2021, όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν σήμερα, μετά από συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Θα υπάρξει η πρώτη φάση, η οποία θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, δηλαδή, μόλις οι δόσεις των εμβολίων παραδοθούν στις χώρες μας και πιστοποιηθούν από τις υγειονομικές αρχές της κρατών-μελών της ΕΕ. Η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού θα ξεκινήσει ήδη πιθανότατα στα τέλη Δεκεμβρίου - αρχές Ιανουαρίου» υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Μάλιστα, η πρώτη φάση εμβολιασμών θα είναι πολύ στοχευμένη, δεδομένου του αριθμού των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου, με τους πιο ευάλωτους πολίτες να είναι οι πρώτοι που θα λάβουν εμβόλια.

«Το δεύτερο κύμα εμβολιασμού πιθανότατα θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Απρίλιο-Ιούνιο. Και θα είναι πιο διαδεδομένο» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Τη Δευτέρα, η Εθνική Αρχή Υγείας της Γαλλίας πρότεινε ότι η κρατική στρατηγική εμβολιασμού κατά της νόσου της COVID-19 πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα σε ηλικιωμένους πολίτες, εργαζόμενους σε ιδρύματα φροντίδας για ηλικιωμένους και στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1933)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, αντιεμβολιαστικό κίνημα, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK