00:31 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Brexit (128)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέγραψαν την μετά Brexit εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την μετά Brexit εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Μεγάλη Βρετανία υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά το διάστημα των οποίων η ΕΕ επέδειξε ένα, χωρίς προηγούμενο, επίπεδο ενότητας. Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία η οποία προστατεύει ολοκληρωτικά τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δημιουργεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες» δήλωσε ο Μισέλ.

​Η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέγραψαν τρία έγγραφα. Τη συμφωνία για το εμπόριο και τη συνεργασία. Τη συμφωνία για τις διαδικασίες για την ανταλλαγή και την προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών. Και τη συμφωνία για τη συνεργασία για μια ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας.

Τα έγγραφα θα σταλούν στο Λονδίνο για να τα υπογράψει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Θέμα:
Brexit (128)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρυξέλλες, Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK