01:16 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
0 11
Βρείτε μας

Οι ιδρυτές της BioNTech προειδοποιούν για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που ανέπτυξαν μαζί με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer.

Για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Όπως τόνισε, η BioNTech συνεργάζεται με την Pfizer, προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγή του εμβολίου τους κατά της COVID-19.

Σημειώνεται ότι λόγω των καθυστερήσεων στη διανομή του εμβολίου στις χώρες της ΕΕ, σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας έχουν κλείσει προσωρινά τα εμβολιαστικά κέντρα μερικές ημέρες αφού ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας» δήλωσε ο Σαχίν στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Ο Σαχίν σημείωσε ότι το εμβόλιο της BioNTech θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του νέου, μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό.

«Ελέγχουμε αν το εμβόλιό μας μπορεί να εξουδετερώσει και αυτό το στέλεχος, σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα» επισήμανε.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί μια σοβαρή μετάλλαξη του κορονοϊού, ο Σαχίν απάντησε ότι το εμβόλιο μπορεί να τροποποιηθεί μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων για να τη αντιμετωπίζει, αν και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να λάβει εκ νέου έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Τόσο ο Σαχίν όσο και η σύζυγός του Οζλέμ Τουρετσί, που ίδρυσαν τη BioNTech, επέκριναν την ΕΕ για την απόφασή της να κάνει παραγγελίες από διάφορα εμβόλια, με την ελπίδα ότι θα εγκριθούν γρήγορα περισσότερα από ένα.

«Κάποια στιγμή έγινε φανερό ότι δεν θα είναι εφικτό να παραδώσουμε τα εμβόλια τόσο γρήγορα. Όμως πλέον ήταν αργά να γίνουν νέες παραγγελίες» επισήμανε η Τουρετσί.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, η BioNTech ελπίζει να ξεκινήσει νέα γραμμή παραγωγής στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, η οποία θα παρασκευάσει 250 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο μισό του 2021, σημείωσε ο Σαχίν.

Όπως είπε, η BioNTech εξετάζει τρόπους να καταστήσει πιο εύκολη τη διατήρηση του εμβολίου της, το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει να φυλάσσεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, (-70 βαθμούς Κελσίου). Ένα εμβόλιο νέας γενιάς που θα διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία ίσως να είναι έτοιμο στα τέλη του καλοκαιριού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Pfizer, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK