02:03 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι Βρετανοί εισάκουσαν τις εντολές και παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό σόου από τον καναπέ τους.

Σε τροχιά 2021, αλλά και… Brexit μπήκε το Λονδίνο, γιορτάζοντας την πρώτη Πρωτοχρονιά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Big Ben χτύπησε μετά από τρία χρόνια… σιωπής λόγω εργασιών, δίνοντας το έναυσμα για ένα φαντασμαγορικό σόου με αναφορές στην πανδημία, την κλιματική αλλαγή και το κίνημα «Black Lives Matter».

Οι Λονδρέζοι ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας και του νέου στελέχους του κορονοϊού που μεταδίδεται ραγδαία στην πόλη, παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα που «έντυσαν» τον ουρανό σε εκπληκτικούς και εκρηκτικούς συνδυασμούς, από τον καναπέ τους.

Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ έδωσε συναυλία που μεταδόθηκε μέσω livestream στην μνήμη των μελών του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεταξύ των εικόνων που παρουσιάστηκαν στα πυροτεχνήματα ήταν και το λογότυπο του εθνικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας «NHS», ενώ ακούστηκε και η φωνή ενός παιδιού να λέει «ευχαριστώ ήρωες του NHS». Παράλληλα, προβλήθηκε και εικόνα του ηλικιωμένου πρώην αξιωματικού του Βρετανικού στρατού. Sir Tom Moore, ενός από τους «ήρωες» του 2020, ο οποίος συγκέντρωσε 33 εκατομμύρια λίρες για τη μάχη κατά της πανδημίας, περπατώντας στον πίσω κήπο του σπιτιού του, παρά τα 100 έτη που κουβαλά στην πλάτη.

Και ενώ ο Τάμεσης είχε παραδοθεί σε μια πανδαισία χρωμάτων, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το Wembley, αναφορά έγινε επίσης και στο κίνημα «Black Lives Matter», ενώ ακούστηκε και η εμβληματική φωνή του Sir David Attenborough, προκειμένου όλοι οι άνθρωποι να βοηθήσουν τον «εύθραυστο πλανήτη μας» το 2021.

Αξίζει πάντως, τέλος, να σημειωθεί πως οι Βρετανοί, εισάκουσαν τις εντολές και παρέμειναν στα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι στο κεντρικό Λονδίνο ήταν άδειοι και φυσικά τα μπαρ που άλλα χρόνια, τέτοιες ώρες, έσφυζαν από ζωή, παρέμειναν κλειστά.

Η παρουσία επίσης των αστυνομικών, προκειμένου να τιμωρήσουν τους παραβάτες ήταν έντονη, καθώς σχεδόν τα τρία τέταρτα της χώρας βρίσκονται σε lockdown.

Tags:
Βρετανία, πρωτοχρονιά, κορονοϊός, lockdown, καραντίνα, Λονδίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK