05:17 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 10
Βρείτε μας

Οι κλινικές δοκιμές του κοινού εμβολίου του Ρωσικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Νικολάι Γκαμαλέγια» και της σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας, AstraZeneca, είναι έτοιμες να αρχίσουν στην Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (02/01).

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είναι έτοιμο να αρχίσει κλινικές δοκιμές του κοινού εμβολίου για τη νόσο COVID-19 από το Ρωσικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Νικολάι Γκαμαλέγια» και της σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας, AstraZeneca, στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του RDIF, Κιρίλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε στο δίκτυο Rossiya 1, το Σάββατο (02/01), το εξής:

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε κλινικές δοκιμές για το κοινό εμβόλιο AstraZeneca και "Sputnik V" στην Ουκρανία».

Ακόμα, ο γενικός διευθυντής του RDIF επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του φορέα να «μεταφέρει πλήρως την τεχνολογία παραγωγής στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι, στις 2 Ιανουαρίου, ο αρχηγός της Ουκρανικής Αντιπολιτευόμενης Πλατφόρμας Ζωής, Βίκτορ Μέντβεντσουκ, ανέφερε ότι η ουκρανική φαρμακευτική εταιρεία, Biolik, ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας της χώρας να συμπεριλάβει το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» στο κρατικό μητρώο για μετέπειτα χρήση στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι το εργοστάσιο της Biolik έχει επαρκείς ικανότητες και εξειδικευμένο προσωπικό για να οργανώσει την παραγωγή του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον Μέντβεντσουκ, το RDIF και το ερευνητικό κέντρο «Γκαμαλέγια» είχε εγκρίνει τη μεταφορά της τεχνολογίας παραγωγής στην ουκρανική εταιρεία, με τον ίδιο να θεωρεί ότι είναι δυνατόν να οργανωθεί η παραγωγή του εμβολίου σε τρεις ή έξι μήνες.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Μέντβεντσουκ συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ντμιτρίεφ και τον διευθυντή του Κέντρου «Γκαμαλέγια», Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, για να συζητήσουν την πιθανή χρήση στην Ουκρανία ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ο Ουκρανός πολιτικός, στη συνέχεια, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να παράξει μεταξύ 500.000 και 700.000 δόσεις του εμβολίου ανά μήνα, αλλά το πρόβλημα έγκειται στην προθυμία του Κιέβου για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά της νόσου COVID-19.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα παροχής ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ουκρανία, αλλά γι' αυτό η Μόσχα χρειάζεται αίτημα από το Κίεβο.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας της Ουκρανίας, Μαξίμ Στεπάνοφ, σημείωσε ότι ήταν πολύ νωρίς να συζητηθεί η αγορά του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» πριν από το τέλος του τρίτου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
Ρωσία, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Ουκρανία, AstraZeneca, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK