19:54 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Βάλντεμαρ Χερντ, βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου, χαρακτήρισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, το Σάββατο (02/01), ως «αυτοκτονία» την πιθανή εγκατάλειψη του Nord Stream 2.

Το μέλος της Bundestag, Βάλντεμαρ Χερντ, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε την πιθανή εγκατάλειψη του ρωσικού έργου, Nord Stream 2, στο πλαίσιο του σταδιακού κλεισίματος των πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία ως «αυτοκτονία» για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο 360°, το Σάββατο (02/01), ο Χερντ δήλωσε:

«Η εγκατάλειψη του Nord Stream 2 είναι απλώς αυτοκτονία. Η έλλειψη ενέργειας είναι τεράστια. Ο Nord Stream 2 δεν θα καλύψει μόνο τις ενεργειακές ανάγκες της Γερμανίας. Μπορείτε να φανταστείτε εάν δεν το είχαμε αρχίσει ακόμα; Αυτό είναι πλήρης παραλογισμός, αυτό είναι ανοησία».

Ο βουλευτής εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι η απόρριψη της πυρηνικής ενέργειας «στο πλαίσιο της πράσινης υστερίας» είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Γερμανία.

Ο Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο σειρών αγωγού φυσικού αερίου με συνολική χωρητικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Στο έργο αντιτίθενται οι ΗΠΑ, οι οποίες προωθούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο τους στην Ε.Ε., καθώς και στην Ουκρανία και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο του 2019, επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του αγωγού φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων η ελβετική εταιρεία Allseas αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου συνεχίστηκε και τώρα, σύμφωνα με ειδικούς, η ολοκλήρωση του Nord Stream 2 θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Tags:
φυσικό αέριο, αγωγός, Nord Stream 2, Ρωσία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK