09:26 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει συμφωνία με τις Pfizer/BioΝtech για 300 εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Επιπλέον δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioΝtech αναζητά η Κομισιόν που βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες. 

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, εξετάζεται αν υπάρχει τρόπος για την προσθήκη επιπλέον δόσεων σε αυτές που προβλέπει η υπάρχουσα συμφωνία για 300 εκατ. δόσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν αρμόδιου για θέματα υγείας Στεφάν Nτε Κερμέκερ, ο οποίος επικαλείται το Reuters, στόχος είναι ένα χαρτοφυλάκιο με ποικιλία εμβολίων, ενώ «αυτό το χαρτοφυλάκιο αναπτύχθηκε σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας». 

«Όταν διαπραγματευόμασταν με τις έξι εταιρείες και με άλλες εταιρείες δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι κάποιο από αυτά τα εμβόλια θα θεωρείτο ασφαλές και αποτελεσματικό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι «η βασική φιλοσοφία της στρατηγικής ήταν η ΕΕ να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο με ποικιλία, να εξασφαλίσει δόσεις από διαφορετικές εταιρείες» έτσι ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ένα ή περισσότερα εμβόλια να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι «οι επόμενες εβδομάδες και οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί όσον αφορά την εξέλιξη του εμβολιασμού» και κατέληξε λέγοντας πως η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι, με όλες τις προσπάθειες που κάνει, θα μπορέσει να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων το συντομότερο δυνατόν.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK