10:17 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, επισημαίνει επίσης ότι από ένα φιαλίδιο θα μπορούσαν να ληφθούν έξι αντί για πέντε δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Την αναπροσαρμογή του σχεδίου για τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών στη Γερμανία, εξετάζει ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Συγκεκριμένα, επί τάπητος έχει τεθεί η αναβολή της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε περισσότερους πολίτες με την πρώτη.

Ο Σταν, σύμφωνα μάλιστα με τα τοπικά Μέσα, φέρεται να έχει αποστείλει σχετική επιστολή στην Επιτροπή Υγείας του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag), στους υπουργούς Υγείας, αλλά και στα πρωθυπουργικά γραφεία των κρατιδίων.

Σύμφωνα με αυτήν ζητά από την Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» να εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου, ενώ επισημαίνει ότι από ένα φιαλίδιο θα μπορούσαν να ληφθούν έξι αντί για πέντε δόσεις.

Κάτι που αυξάνει κατά 20% τον αριθμό των εμβολιασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και τα φιαλίδια περιέχουν έξι δόσεις, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιούνται μόνο οι πέντε.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να διαπραγματεύεται την αγορά περισσότερων δόσεων του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, καθώς οι 300 εκατομμύρια που έχουν ήδη συμφωνηθεί (200 σε πρώτο στάδιο και άλλες 100 μετά), δεν καλύπτουν τις ανάγκες της.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, Γερμανία, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK