11:12 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1163)
0 11
Βρείτε μας

Με αργό ρυθμό εξελίσσεται η εκστρατεία των εμβολιασμών κατά της νόσου COVID-19 στη Γαλλία και ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται υπό πίεση με τους επικριτές του να κάνουν λόγο ακόμα και για «φιάσκο».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στη Γαλλία, η οποία έχει μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με τη γειτονική Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στη χώρα, μόνο μερικές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής ενάντια στον ιό, με τον Γάλλο Πρόεδρο -σύμφωνα με πληροφορίες- να έχει εξοργιστεί από τον εξαιρετικά αργό ρυθμό της διάθεσης του εμβολίου.

Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμα της «Journal De Dimanche», στις 2 Ιανουαρίου, υποστηρίζεται ότι ο Μακρόν έχει επανειλημμένως δηλώσει για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό:

«Είμαι σε πόλεμο το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Περιμένω την ίδια δέσμευση από όλους. [...] Πρέπει να αλλάξει γρήγορα και σταθερά».

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε γνωστό πως ο Μακρόν θα συζητήσει την πορεία των εμβολιασμών με ανώτατους αξιωματούχος, όπως είναι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ.

Μόλις πάνω από 500 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη Γαλλία, με τους επικριτές να επισημαίνουν τον αριθμό των 200.000 ανθρώπων που εμβολιάστηκαν στη Γερμανία σχεδόν στο ίδιο χρονικό διάστημα, μετά την έναρξη της διαδικασίας από την Ε.Ε., δηλαδή πριν από μια εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos Global Advisor, μόλις το 40% των Γάλλων θέλουν να κάνουν το εμβόλιο σε σύγκριση με το 77% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι στιγμής, η Ε.Ε. έχει εγκρίνει μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη γαλλική Sanofi και την GSK του Ηνωμένου Βασιλείου θα κυκλοφορήσει αργότερα, μέσα στο 2021, λόγω πολλαπλών καθυστερήσεων.

Ως εκ τούτου, ο Γιανίκ Ζαντό, πολιτικός των Πράσινων, έκανε λόγο για «βιομηχανικό φιάσκο» της Γαλλίας.

Για την αντιμετώπιση του νέου κύματος μολύνσεων της νόσου COVID-19, η γαλλική κυβέρνηση επέκτεινε την απαγόρευση κυκλοφορία σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1163)
Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK