17:01 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους, θα υπάρχει περιορισμός της κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας.

Τι και αν τα εμβόλια έχουν μπει στη φαρέτρα της ανθρωπότητας στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, με τον εμβολιασμό του πληθυσμού να βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο, η πανδημία συνεχίζει τη φονική επέλασή της στην Ευρώπη.

Μετά τη Βρετανία μάλιστα και στη Γερμανία, όχι μόνο δεν διαφαίνεται σύντομα κάποιο σημάδι χαλάρωσης, αλλά τα μέτρα γίνονται επίσης αυστηρότερα.

Σύμφωνα με το «der spiegel», η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους, οι πολίτες θα πρέπει να κινούνται σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο κατοικίας τους.

Τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά όπου κριθεί αναγκαίο.

Τα τοπικά κρατίδια θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν επιπλέον περιορισμούς σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, μέσα σε επτά ημέρες.

Εξαιρέσεις θα επιτρέπονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος, ενώ τα μέτρα που έχουν εγκριθεί τόσο από την ομοσπονδία, όσο και από τα κρατίδια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά τις 10 Ιανουαρίου έως και το τέλος του μήνα.

Tags:
καραντίνα, COVID-19, νέα μέτρα, Μέτρα, lockdown, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK