14:16 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Στις «κόκκινες» περιοχές οι πολίτες θα επιτρέπεται να κινούνται μόνο μέσα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

Την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία, αλλά και την παράταση του πανεθνικού lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Βάσει αυτών, τα σχολεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ οι αίθουσες ψυχαγωγίας, αλλά και πολιτιστικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ανεβασμένα ρολά θα κρατήσουν μόνο τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γερμανία από περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού, ενώ ακόμα και αν το πρώτο βγαίνει αρνητικό, θα μπαίνουν σε πενθήμερη καραντίνα μέχρι να κάνουν το δεύτερο.

Σε περιοχές, δε, με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων (πάνω από 200 ανά 100.000 κατοίκους), οι πολίτες θα επιτρέπεται να κινούνται μόνο μέσα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, ενώ συνεχίζεται η τηλεργασία.

«Πρέπει να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές. [...] Ζητάμε από όλους τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές στις ελάχιστες δυνατές» τόνισε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

«Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις αλυσίδες μετάδοσης» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, η Γερμανίδα καγκελάριος εναπόθεσε τις ελπίδες της για επιστροφή στην κανονικότητα στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως στο δεύτερο τρίμηνο του έτους θα αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που θα εμβολιαστούν.

Tags:
Μέτρα, κορονοϊός, COVID-19, καραντίνα, lockdown, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK