01:00 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
0 02
Βρείτε μας

«Πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στο εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στην ΕΕ μετά το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

Την έγκρισή του στο εμβόλιο της Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) που συνεδρίασε νωρίτερα την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός εξέτασε ενδελεχώς τα δεδομένα για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και συνέστησε την χορήγηση επίσημης και υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ.

«Αυτό θα διασφαλίσει στους Ευρωπαίους πολίτες ότι το εμβόλιο συνάδει με τα στάνταρ της ΕΕ και τηρεί τις διασφαλίσεις και τις υποχρεώσεις για την υποστήριξη της εκστρατείας εμβολιασμού σε όλη την Ένωση» προσθέτει ο Οργανισμός.

«Το εμβόλιο αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο για να ξεπεράσουμε την παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής το Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έμερ Κουκ. «Είναι μία απόδειξη των προσπαθειών και της δέσμευσης όλων όσων εμπλέκονται ότι έχουμε αυτή τη δεύτερη θετική σύσταση εμβολίου σε λιγότερο από ένα έτος από την κήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» σημειώνει.

«Καλά νέα για τις προσπάθειές μας να φέρουμε περισσότερα εμβόλια για την Covid-19 στους Ευρωπαίους», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκτίμησε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τώρα εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για την έγκρισή του και τη διάθεσή του στην ΕΕ», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σύντομα το πράσινο φως της και είναι έως σήμερα το μοναδικό εγκεκριμένο εμβόλιο στην Ευρώπη, όπου οι εκστρατείες εμβολιασμού ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου. Η έγκριση ενός δεύτερου εμβολίου, έπειτα από εκείνο των Pfizer-BioNTech, θα δώσει ώθηση στις εκστρατείες εμβολιασμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται πολύ πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή το Ισραήλ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
Tags:
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, COVID-19, Moderna, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK