12:33 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
0 12
Βρείτε μας

Με εξπρές διαδικασίες η Ευρωπαίκή Επιτροπή, μετά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού.

Το δεύτερο εμβόλιο κατά της COVID-19 ενέκρινε προ ολίγου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Εγκρίναμε το εμβόλιο της Moderna, το δεύτερο εγκεκριμένο στην ΕΕ εμβόλιο. Η Ευρώπη έχει διασφαλίσει μέχρι στιγμής 2 δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων - περισσότερων από αρκετά για την προστασία όλων μας» έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

​«Σήμερα εγκρίνουμε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna, το οποίο μαζί με το BioNTech-Pfizer, θα διασφαλίσουν ότι θα διατεθούν 460 εκατομμύρια δόσεις με αυξανόμενη ταχύτητα στην ΕΕ και θα έρθουν περισσότερες. Τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι ακολουθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Οι προσπάθειές μας δεν θα σταματήσουν έως ότου είναι διαθέσιμα εμβόλια για όλους στην ΕΕ» ανέφερε από την πλευρά της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων.

«Πράσινο φως» κι από Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Νωρίτερα, μετά από συνεδρίαση, την έγκρισή του στο εμβόλιο της Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός εξέτασε ενδελεχώς τα δεδομένα για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και συνέστησε την χορήγηση επίσημης και υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ.

«Αυτό θα διασφαλίσει στους Ευρωπαίους πολίτες ότι το εμβόλιο συνάδει με τα στάνταρ της ΕΕ και τηρεί τις διασφαλίσεις και τις υποχρεώσεις για την υποστήριξη της εκστρατείας εμβολιασμού σε όλη την Ένωση» προσθέτει ο Οργανισμός.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, Moderna, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK