01:41 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η Ευρώπη παραμένει η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού.

Τη φονική επέλασή του σε ολόκληρο τον πλανήτη συνεχίζει ο κορονοϊός, με την Ευρώπη να διατηρεί τα σκήπτρα όσον αφορά τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Γηραιά ήπειρο, «έσπασαν» το φράγμα των 25 εκατομμυρίων, την ίδια ώρα που πολλές χώρες σκληραίνουν τα περιοριστικά μέτρα, επιβάλλοντας αυστηρά lockdown, καθώς τα συστήματα υγείας δέχονται ασφυκτική πίεση από την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Για την ακρίβεια, η Ευρώπη έχει καταγράψει τουλάχιστον 25.016.506 κρούσματα, ενώ 559.863 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της πανδημίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από την Ευρώπη, όπου κατοικεί μόλις το ένα δέκατο του πληθυσμού παγκοσμίως, προέρχεται το 30% των συνολικών κρουσμάτων και θανάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (05/01), ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή σκληρού lockdown, διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων, λόγω της ραγδαίας μετάδοσης της νέας μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα του.

Από κοντά και η Γερμανία, όπου με περίπου 600 θανάτους την ημέρα, κατά μέσο όρο, επιβλήθηκε παράταση του πανεθνικού lockdown μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αλλά και η Ιταλία, όπου τα περιοριστικά μέτρα παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Tags:
COVID-19, νεκροί, πανδημία, Ευρώπη, κρούσμα, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK