21:53 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1097)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πολίτες να πρέπει να εμβολιάζονται κάθε έξι μήνες καθώς δεν είναι γνωστή η ισχύς των εμβολίων.

Το ενδεχόμενο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου να πρέπει να επαναλάβουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού κάθε έξι μήνες, ενώ οι εξετάσεις για COVID-19 θα εξακολουθούν να απαιτούνται και το 2022, άφησε ανοιχτό με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιλεγμένης επιτροπής την Πέμπτη.

Δεν είναι γνωστή η διάρκεια της ισχύς των εμβολίων

«Περιμένω ότι πιθανότατα θα πρέπει να επανεμβολιαστούμε, επειδή δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια της προστασίας από αυτά τα εμβόλια» δήλωσε ο Χάνκοκ, απαντώντας σε ερώτηση ενός βουλευτή. «Ίσως χρειαστεί να είναι κάθε έξι μήνες, μπορεί να είναι κάθε χρόνο» δήλωσε.

Σε τρίτο lockdown η Μεγάλη Βρετανία

Ο Χάνκοκ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το καθολικό lockdown της Αγγλίας που βρίσκεται τώρα σε ισχύ θα είναι το τελευταίο, αλλά δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα εμβόλια και οι δοκιμές θα εξακολουθήσουν να είναι ένα χαρακτηριστικό το επόμενο έτος».

Η Μεγάλη Βρετανία μπήκε σε καθεστώς lockdown για τρίτη φορά πριν από τρία 24ωρα, ως αντίδραση στην αύξηση των ποσοστών των κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς της χώρας, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νέα, πιο εύκολα μεταδιδόμενη παραλλαγή του ιού.

Νωρίτερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας και εταιρείας παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού, Moderna, δήλωσε ότι η εταιρεία πίστευε ότι το εμβόλιό της θα μπορούσε να προστατεύσει από την ασθένεια για «πιθανόν δύο χρόνια», αν και θα χρειαζόταν περαιτέρω ανάπτυξη και έρευνα εάν ο ιός μεταλλαχθεί πέρα ​​από την τρέχουσα κάλυψη.

Την Πέμπτη εμβολιάστηκαν τα πρώτα άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της εταιρείας AstraZeneca, με τη δεύτερη δόση του εμβολίου να έχει λάβει έγκριση από τις αρχές της χώρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 52.618 νέα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη, καθώς και 1.162 νέους θανάτους εντός 28 ημερών ύστερα από θετική διάγνωση, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει πλέον τους 78.508, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1097)
Tags:
μετάλλαξη, κρούσματα, Ματ Χάνκοκ, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, AstraZeneca, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK