06:03 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 13
Βρείτε μας

Ένας στους 30 κατοίκους του Λονδίνου νοσεί με κορονοϊό, την ίδια ώρα που το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Λονδίνο το οποίο είναι αντιμέτωπο με τη ραγδαία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Το σύστημα υγείας της πρωτεύουσας της Βρετανίας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν να απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, κάνοντας λόγο για «κρίσιμο σημείο».

«Ο κορονοϊός έχει θέσει σε απειλή την πόλη μας. Εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα, το NHS θα καταρρεύσει και θα πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι» τόνισε ο Καν.

Παράλληλα, κήρυξε το Λονδίνο σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» εξαιτίας της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης λόγω της COVID-19.

«Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο» πρόσθεσε.

Επίσης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται στο Λονδίνο 7.034 άτομα με κορονοϊό, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σύγκριση με την κορύφωση του πρώτου κύματος τον περασμένο Απρίλιο.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα COVID-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο, τέλος, της κρίσιμης κατάστασης που έχει περιέλθει το Λονδίνο, οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δράσουν συντονισμένα ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον αόρατο εχθρό.

«Οι ήρωες γιατροί, οι νοσοκόμες και το προσωπικό του NHS κάνουν μια καταπληκτική δουλειά, αλλά με τα περιστατικά να αυξάνονται τόσο γρήγορα, τα νοσοκομεία μας κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Η αυστηρή πραγματικότητα είναι ότι θα ξεμείνουμε από κρεβάτια για ασθενείς τις επόμενες δύο εβδομάδες, εκτός εάν η εξάπλωση του ιού επιβραδυνθεί δραστικά» προειδοποίησε επίσης ο Καν.

«Οι Λονδρέζοι συνεχίζουν να κάνουν τεράστιες θυσίες και τους παρακαλώ σήμερα να παραμένουν στο σπίτι, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να βγουν έξω. Μείνετε στο σπίτι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας, άλλους Λονδρέζους, αλλά και το σύστημα υγείας μας» κατέληξε ο Καν.

Ο δήμαρχος Λονδίνου φέρεται να απέστειλε επίσης επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, μέσω της οποίας του ζητά να κλείσουν οι εκκλησίες και άλλοι χώροι λατρείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (07/01) το βρετανικό σύστημα Υγείας (NHS) προέβλεψε απόλυτη συμφόρηση στα νοσοκομεία του Λονδίνου μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι υγειονομικοί αναγκάζονται να επιλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος όχι, δίνοντας προτεραιότητα στους νέους ασθενείς.

Tags:
κρούσματα, Βρετανία, καραντίνα, COVID-19, κορονοϊός, Λονδίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK