23:37 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο μικρούλης Πέτρου εισήχθη για νοσηλεία ενώ ήταν μόλις 9 ημερών, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

Νικητής από τη δυσκολότερη «μάχη» που έχει δώσει στη ζωή του πριν καλά καλά αντικρίσει το φως του ήλιου, βγήκε ο Πέτρου, ένα βρέφος ηλικίας μόλις τριών μηνών, που βρισκόταν στην εντατική με κορονοϊό για 70 ημέρες.

«Είναι μια σπάνια περίπτωση» σοβαρής μόλυνσης από COVID -19 σε τόσο μικρό παιδί, εξήγησε άνθρωπος του νοσοκομείου «Vithas October 9», όπου νοσηλευόταν ο μικρούλης στη Βαλένθια.

Το βρέφος έκλαψε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, ενώ κόλλησε στο σπίτι του από το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το οποίο ήταν ασυμπτωματικό.

Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία ήταν μόλις 9 ημερών, παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και δυσκολία να τραφεί, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αμέσως στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, οι γονείς του, λόγω των περιορισμών κατά του κορονοϊού, δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο πλευρό του και τον έβλεπαν μόνο μέσω τάμπλετ.

Σε βίντεο μάλιστα, το οποίο επιτείνει το αίσθημα της συγκίνησης, το υγειονομικό προσωπικό απαθανάτισε τον Πέτρου τη στιγμή που βγαίνει από το νοσοκομείο με τους γονείς του, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Σημειώνεται ότι η εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων σε βρέφη, αλλά και σε παιδιά, είναι εξαιρετικά σπάνια. Στην Ισπανία, το 66% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού από τον Μάιο μέχρι τον Ιανουάριο ήταν τουλάχιστον 80 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Κάρλος Γ΄.

Την ίδια ώρα, μόνο δώδεκα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών έχουν πεθάνει, σε σύνολο 21.382 αυτής της ηλικιακής ομάδας που προσβλήθηκαν από COVID-19 στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Tags:
πανδημία, COVID-19, μωρό, βρέφος, κορονοϊός, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK