02:21 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1143)
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μπορεί να λάβει το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για τη διανομή του στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι ενδέχεται να αγοράσει έως και 60 εκατομμύρια δόσεις ενός από τα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού από την ευρωπαϊκή εταιρεία βιοτεχνολογίας Valneva. 

«Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε διερευνητικές συνομιλίες με τη φαρμακευτική εταιρεία Valneva με σκοπό την αγορά του πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19. Η προβλεπόμενη σύμβαση με τη Valneva θα προβλέπει τη δυνατότητα για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αγοράσουν μαζί 30 εκατομμύρια δόσεις και θα μπορούσαν περαιτέρω να αγοράσουν έως και 30 εκατομμύρια ακόμη δόσεις» δήλωσε η επιτροπή σε δήλωσή της.

Η ίδια η Valneva δήλωσε ότι το εμβόλιο VLA2001 ήταν το μόνο απενεργοποιημένο στις κλινικές δοκιμές στην Ευρώπη.

«Το VLA2001 εισήλθε στις κλινικές μελέτες Φάσης 1/2 τον Δεκέμβριο του 2020 και η Valneva αναμένει να αναφέρει αρχικά δεδομένα ασφάλειας και ανοσογονικότητας τον Απρίλιο του 2021. Με την ανάλυση των δεδομένων, η Valneva θα επιλέξει την καλύτερη δόση και θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της Φάσης 1 / 2 της κλινικής ανάπτυξης. Εάν η κλινική ανάπτυξη είναι επιτυχής, μια αρχική έγκριση μπορεί να χορηγηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021» δήλωσε η εταιρεία.

Ένα απενεργοποιημένο εμβόλιο περιέχει νεκρούς παθογόνους παράγοντες που δεν μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια. Από την άλλη, τα ενεργά εμβόλια έχουν παθογόνα που αποδυναμώνουν, αλλά είναι ζωντανά. Ένα απενεργοποιημένο εμβόλιο αποδίδει μια ηπιότερη ανοσοαπόκριση, οπότε μπορεί να είναι ασφαλέστερη επιλογή για ορισμένες ομάδες ανθρώπων (για παράδειγμα, άτομα με αλλεργίες ή άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις) από τα ζωντανά εμβόλια.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1143)
Tags:
Ευρώπη, Κομισιόν, ΕΕ, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK