09:19 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (845)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τουρκία θα πρέπει να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη της ΕΕ τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων.

Για ανάγκη υιοθέτησης από την η Τουρκία «εποικοδομητικής συμπεριφοράς» απέναντι στα κράτη-μέλη της ΕΕ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο, επισημαίνοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα παραπάνω ήταν ένα σχόλιο μετά την ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο.

Ο ίδιος σημείωσε πως αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την ΕΕ σ' αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, ξέρει τι πρέπει να κάνει.

«Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις» κατέληξε.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (845)
Tags:
συνομιλίες, ΕΕ, Κομισιόν, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK