16:00 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1073)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Astrazeneca υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για τα εμβόλια στην ΕΕ εκτίμησε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να εγκριθεί στα τέλη Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει η πρώτη παράδοση δόσεων εντός δύο εβδομάδων. 

Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι έλαβε επίσημη αίτηση για υπό όρους έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Αν λάβουμε έγκριση για το συμβόλαιο με την AstraZeneca, ελπίζουμε ότι δύο εβδομάδες μετά την έγκριση θα είμαστε σε θέση για την πρώτη παράδοση» δήλωσε η Σάντρα Γκαλίνα.

Η επικεφαλής απάντησε σε ερωτήσεις στην Ευρωβουλή για την πρόοδο στη διασφάλιση και διανομή των εμβολίων.

Το εμβόλιο της AstraZeneca χρησιμοποιεί εξασθενημένο ιό για ως οδηγό για τη μεταφορά στα κύτταρα των πληροφοριών, για το πώς να αναπτύξουν την πρωτεΐνη, την οποία χρησιμοποιεί στη συνέχεια το ανοσοποιητικό για να επιτεθεί. Εφόσον εγκριθεί, θα είναι το τρίτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στην εργαλειοθήκη της ΕΕ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1073)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, εμβόλια, εμβόλιο, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK