01:31 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
0 12
Βρείτε μας

Με επιστολή τους, 38 ευρωβουλευτές της Αριστεράς των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων ζητούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού να εξασφαλιστούν ως «δημόσια αγαθά».

Επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα έστειλαν 38 ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων με αίτημα να αντιμετωπίζονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ως «δημόσια αγαθά».

Σημειώνεται ότι η επιστολή συντάχθηκε με πρωτοβουλία του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Τα εμβόλια για την COVID-19 πρέπει να αντιμετωπίζονται στην πράξη ως δημόσια αγαθά που θα είναι εγγυημένα για όλους. Η ΕΕ πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους περιορισμούς [...] προκειμένου να καταστεί δυνατή η ευρεία παραγωγή και διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες και σε όλους τους πολίτες», γράφουν στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή των 38 καλούν την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει ριζικά μέτρα για να αποφύγει «περαιτέρω καθυστερήσεις στην πρόσβαση των πολιτών στα νέα εμβόλια», ώστε, όπως αναφέρεται, «να προστατευτεί αποτελεσματικά η δημόσια υγεία αλλά και η οικονομία, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη».

Καταληκτικά, τονίζεται η ανάγκη να συνεχίσει η Ένωση να στηρίζει την πρωτοβουλία «COVAX» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την προμήθεια οικονομικά προσιτών και προσβάσιμων εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
Tags:
Ευρωβουλή, ΕΕ, κορονοϊός, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK