06:32 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, χαιρετίζει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «τάσσεται ευνοϊκά» στην ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της COVID-19, μια πρόταση που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας, με αφορμή την επίσκεψή της στη Λισαβόνα, επεσήμανε πως η εν λόγω πρωτοβουλία τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης».

«Αποτελεί ιατρική επιταγή να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για τον λόγο αυτόν με χαροποίησε η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικό εμβολιασμού» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε πως αν το πιστοποιητικό δώσει προτεραιότητα ή πρόσβαση σε ορισμένα αγαθά, θα είναι μία πολιτική και νομική απόφαση η οποία θα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε ην Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού για να δοθεί μία ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζει στην «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη», καθώς «εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στη μάχη για τον περιορισμό του ανθρώπινου και οικονομικού κόστους της πανδημίας της COVID-19».
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΕ, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK