20:50 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σλοβένος άνδρας άρχισε να φωνάζει και να απειλεί πως θα σκοτώσει ανθρώπους, με αποτέλεσμα τμήμα του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης να κλείσει.

Στη διακοπή λειτουργίας τμήματος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι αρχές το Σάββατο, ύστερα από περιστατικό κατά το οποίο άνδρας άρχισε να φωνάζει «Θα σας σκοτώσω όλους, Αλλάχου Ακμπάρ (Akbar)» προς τους αστυνομικούς στο Τερματικό 1, δήλωσε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ένας 38χρονος Σλοβένος υπήκοος.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μετά το πέρας της επιχείρησης πως, δύο άτομα συνελήφθησαν μετά την εύρεση ύποπτων αποσκευών στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αποσκευές απελευθερώθηκαν αργότερα αφού δεν βρέθηκε απειλή.

Το περιστατικό με τον άνδρα που απειλούσε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας: «Περίπου στις 5:16 μ.μ. [τοπική ώρα], μια ομοσπονδιακή αστυνομική περιπολία πλησίασε έναν Σλοβένο άνδρα που δεν φορούσε προστατευτικά στο στόμα και τη μύτη. Έδειξε αμέσως επιθετική συμπεριφορά προς τους αξιωματικούς και είπε:« Θα σας σκοτώσω όλους, Αλλάχου Ακμπάρ»».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο 38χρονος άνδρας, του οποίου οι απειλές αντιμετωπίστηκαν σοβαρά από την αστυνομία, προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά συνελήφθη.

«Ο άντρας άφησε τις αποσκευές του πίσω όταν προσπάθησε να δραπετεύσει, έτσι, λόγω της ασαφούς τοποθεσίας, μια μεγάλη περιοχή της Αίθουσας Αναχώρησης Β ήταν κλειδωμένη», ανέφερε η αστυνομία.

Ταυτόχρονα, ένα ομοσπονδιακό κέντρο ελέγχου της αστυνομίας ανέφερε ότι εντοπίστηκε ένοπλος στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

«Δεδομένου ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί η σχέση μεταξύ των δύο περιστατικών, αυτό οδήγησε στην επέκταση των μέτρων περιορισμού και εκκένωσης. Ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έψαξαν σε ολόκληρη την περιοχή του αεροδρομίου για τον φερόμενο ως ένοπλο άτομο. Κατά τη διάρκεια αυτού, ο περιφερειακός σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε στις 5:30 μ.μ.» δήλωσε η αστυνομία.

Περίπου στις 8 μ.μ., η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν ένοπλοι στο αεροδρόμιο και έδωσαν την άδεια για να συνεχιστεί η κανονική λειτγουργία των τμημάτων.

Ο Σλοβένος υπήκοος βρίσκεται υπό έρευνα επί του παρόντος για ύποπτες απειλές και αντίσταση στους αστυνομικούς, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή.

Περισσότεροι από 100 αξιωματικοί της ομοσπονδιακής και πολιτειακής αστυνομίας, καθώς και αξιωματικοί των τελωνείων, συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Tags:
διακοπή λειτουργίας, έρευνες, Σλοβενία, Αλλάχ, απειλές, αστυνομία, Γερμανία, Φρανκφούρτη, πτήσεις, αεροδρόμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK