02:43 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δυσαρέσκεια εξέφρασαν οι Γερμανοί, τη Δευτέρα (18/01), για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων στον αγωγό Nord Stream 2.

Οι γερμανικές Aρχές είναι απογοητευμένες με την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στο ρωσικό πλοίο «Fortuna», το οποίο συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2. 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε, τη Δευτέρα (18/01), σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του DPA, το εξής:

«Το σημειώνουμε με λύπη».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο ενημέρωσε, τη Δευτέρα (18/01), τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τα σχέδια για την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Ακόμα, η «Handelsblatt» ανέφερε, τη Δευτέρα (18/01), σε σχετικό δημοσίευμά της, ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει, την Τρίτη (19/01), να επιβάλει κυρώσεις κατά του «Fortuna» και της εταιρείας KBT-Rus.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι Αρχές των ΗΠΑ προειδοποίησαν, επίσης, άλλους Ευρωπαίους εταίρους για την απόφασή τους σχετικά με τις κυρώσεις βάσει του CAATSA (του νόμου για την «Αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων»).

Ωστόσο, οι γερμανικές Αρχές θεωρούν αυτά τα μέτρα παράνομα.

Ο Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο σειρών αγωγού φυσικού αερίου με συνολική χωρητικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Στο έργο αντιτίθενται οι ΗΠΑ, οι οποίες προωθούν το υγροποιημένο φυσικό αέριό τους στην Ε.Ε., καθώς και στην Ουκρανία και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο του 2019, επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του αγωγού φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων η ελβετική εταιρεία Allseas αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου συνεχίστηκε και τώρα, σύμφωνα με ειδικούς, η ολοκλήρωση του Nord Stream 2 θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Tags:
Nord Stream 2, αγωγός, ΗΠΑ, κυρώσεις, Ρωσία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK