23:15 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1545)
0 04
Βρείτε μας

Την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού υποστηρίζει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για κοινό πιστοποιητικού εμβολιασμού με θέση και «διαβατηρίου» για τις μετακινήσεις και τη διευκόλυνση των ταξιδιών υποστήριξε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). 

Η ΙΑΤΑ απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας να υποστηριχθεί η πρόταση του πρωθυπουργού για να συμφωνηθεί ένα κοινό ψηφιακό, ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19.

Κοινοποίησε δε την εν λόγω επιστολή σε αρμοδίους που βρίσκονται σε θέσεις λήψεως αποφάσεων ως προς την πολιτική της ΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα ενώ προτρέπει και τα μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αερομεταφορών να στηρίξουν την πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν.

«Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Κομισιόν και όλα τα κράτη-μέλη. Ο εμβολιασμός είναι κλειδί προκειμένου να ανοίξουν εκ νέου με ασφάλεια τα σύνορα ώστε να εκκινήσει η οικονομική ανάκαμψη» αναφέρει στην επιστολή ο γενικός διευθυντής της IATA Alexandre de Juniac τονίζοντας ότι: «Ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα ήταν πολύ σημαντικό βήμα ώστε οι κυβερνήσεις να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορά τους, παρέχοντας και την εμπιστοσύνη στους επιβάτες να ταξιδέψουν χωρίς το εμπόδιο της καραντίνας».

Υποστηρίζει ακόμα πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε διεθνή κλίμακα, ως βάση για αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα πριν από την κρίση.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολο σημείο όσον αφορά την πανδημία. Αλλά τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των προγραμμάτων εμβολιασμού πρέπει να μας δώσουν την ελπίδα ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε με ασφάλεια την ελευθερία μετακίνησης, για τη διάσωση θέσεων εργασίας και την τόνωση της οικονομίας» καταλήγει.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1545)
Tags:
πιστοποιητικό εμβολιασμού, εμβόλια, εμβόλιο, εμβολιασμός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK