00:27 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Την πρόθεσή της Ιταλίας να προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, ζητώντας τον σεβασμό των όρων της συμφωνίας που υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αποκάλυψε ο Τζουζέπε Κόντε.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός πρωθυπουργός, κάνει λόγο για μείωση της τάξης του 29% των εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, σε σχέση με την αρχική συμφωνία, ενώ αναφέρεται και στην ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca, βάσει της οποίας το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Προσφεύγοντας έτσι στη Δικαιοσύνη, ο Κόντε ισχυρίζεται ότι η Ιταλία, η οποία ζητά απλά τον σεβασμό των συμφωνιών, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών της.

«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Τζουζέπε Κόντε.
Tags:
Pfizer, AstraZeneca, Τζουζέπε Κόντε, κορονοϊός, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK