20:03 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1509)
0 03
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ξεκαθάρισε πως η ΕΕ θα φροντίσει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες σχετικά με το εμβόλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκάσει της εταιρείες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Pfizer και AstraZeneca ανακοίνωσαν πως θα μειώσουν τις παραδοτέες δόσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας έντονες επικρίσεις.

«Σκοπεύουμε να επιβάλουμε την ισχύ των συμβολαίων που εγκρίθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες και περιμένουμε περισσότερη σαφήνεια και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» είπε στο Europe 1.

Απέφυγε να απαντήσει στο εάν αναμένονται κυρώσεις κατά των φαρμακοβιομηχανιών.

Όπως είπε, η ΕΕ γνώριζε πολύ καλά τα εμπόδια που μπορεί να προέκυπταν κατά την παραγωγή των εμβολίων, αλλά περίμενε από τις εταιρείες να συζητήσουν ειλικρινώς με το ευρωπαϊκό μπλοκ σχετικά με τους λόγους που οδηγούν στις καθυστερήσεις.

Η Pfizer έχει μειώσει τις παραδόσεις δόσεων στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα. Η AstraZeneca ενημέρωσε πως θα «κόψει» τις παραδόσεις κατά 60%, μετά από προβλήματα κατά την παραγωγή.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1509)
Tags:
κορονοϊός, AstraZeneca, Pfizer, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK