05:07 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», υγειονομικοί υπάλληλοι στην Γερμανία απολύθηκαν επειδή δεν ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο Ρενέ Βίλμερ, διευθυντής νοσηλευτικού κέντρου στη Γερμανία και η σύζυγός του έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και πρότεινε στους υπαλλήλους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild».

Αρχικά, τρεις από αυτούς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέσσερις δεν είχαν αποφασίσει ακόμη. Ο Βίλμερ μίλησε μαζί τους και τους έδωσε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον εμβολιασμό. Τελικά, έδωσε στους υπαλλήλους του προθεσμία δύο ημερών για να αποφασίσουν και επειδή μετά τη λήξη της προθεσμίας οι υπάλληλοι, τού απάντησαν αρνητικά, αποφάσισε να τους απολύσει.

Ο Βίλμερ ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι δεν σεβάστηκαν την πρότασή του, δεν τον άκουσαν και κάποιος αρνήθηκε εντελώς να κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο, μια πρώην υπάλληλος επισήμανε ότι ο διευθυντής απέρριψε τις ανησυχίες τους και απείλησε να τους απολύσει εάν δεν εμβολιάζονταν:

«Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού. Απλώς ήθελα να σκεφτώ μερικές ημέρες ακόμη. Είναι κρίμα κάποιος να βάζει προθεσμία σχετικά με ένα τέτοιο προσωπικό ζήτημα» τόνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά του πρώην διευθυντή της. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους επτά απολυμένους υπαλλήλους βρήκαν ήδη νέες θέσεις εργασίας.

Ο Βίλμερ, από την πλευρά του, αναζητά νέες νοσοκόμες που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Σχετικά με την αιτιολόγηση της απόφασής του, αναφέρει ότι κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους ασθενείς.

Σύμφωνα με την «Bild», ο άντρας δέχεται απειλές, μέχρι και για φόνο, από τους αρνητές του εμβολιασμού!

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στη Γερμανία ανέρχονται σε πάνω από δυο εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 49.000. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στη χώρα ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2020. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας έχουν εμβολιαστεί, ενώ 25.000 έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται με τα εμβόλια της Pfizer/BioΝTech και της Moderna. Προτεραιότητα έχουν τα άτομα άνω των 80 ετών, ασθενείς και οι υπάλληλοι των γηροκομείων καθώς και οι γιατροί.

Tags:
εμβόλιο, απόλυση, απολύσεις, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK