21:23 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
0 01
Βρείτε μας

Τη δική του εκτίμηση για την παράδοση των εμβολίων AstraZeneca και Pfizer έδωσε ο υπουργός, υπεύθυνος για τα εμβόλια, του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο υπουργός για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε την Τρίτη ότι πιστεύει ότι τόσο η AstraZeneca όσο και η Pfizer θα χορηγήσουν τα εμβόλια και στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ΕΕ. 

«Είμαι βέβαιος ότι (σ.σ. AstraZeneca και Pfizer) θα παραδώσουν και οι δύο τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε τον στόχο μας στα μέσα Φεβρουαρίου και φυσικά πέραν αυτού» δήλωσε στο Sky News.

Η δήλωση έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια κατά της COVID-19 να παρέχουν πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την εξαγωγή των εμβολίων σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, και προτίθεται να υποχρεώσει τους κατασκευαστές να ενημερώσουν εκ των προτέρων τα σχέδιά τους για την εξαγωγή.

Στις 22 Ιανουαρίου η Κυριακίδη δήλωσε ότι η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων κατά της COVID-19 στην ΕΕ.

Ζήτησε από την AstraZeneca να παραδώσει όλες τις προπληρωμένες δόσεις έναντι του κορονοϊού και να παράσχει μια αναφορά για τις δραστηριότητές της.

Η ΕΕ έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για έως και 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εκτός από την AstraZeneca και η Pfizer ανακοίνωσε δυσκολίες στην παραγωγή λέγοντας ότι καθυστέρησε τις αποστολές εμβολίων για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες λόγω εργασιών για την αύξηση της ικανότητας στο βελγικό εργοστάσιο επεξεργασίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Pfizer, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK