15:29 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1535)
0 10
Βρείτε μας

Η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός με εμβόλια για τον κορονοϊό, διεμήνυσε, εκ νέου, σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό με εμβόλια για τον κορονοϊό, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

«Στηρίζω όλες τις προσπάθειες, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα με τις εταιρείες, μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση» αναφέρει σε επιστολή του προς τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ ο Σαρλ Μισέλ. 

«Εντούτοις, εάν δεν μπορεί να βρεθεί κάποια ικανοποιητική λύση, πιστεύω ότι πρέπει να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και μέτρα επιβολής που έχουμε στη διάθεσή μας, στο πλαίσιο συμφωνιών» υπογράμμισε ακόμη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΕ να ακολουθήσει ακόμη και τη νομική οδό, εάν χρειαστεί. 

Αντίστοιχη προειδοποίηση είχε απευθύνει, άλλωστε, ο Σαρλ Μισέλ και πριν από λίγες ημέρες, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΕ και στην AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική ανακοίνωση της Pfizer, ακολούθησε και η ανακοίνωση της AstraZeneca ότι θα μειώσει την παραγωγή εμβολίων για τον κορονοϊό, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Ευρώπης. 

Η Κομισιόν χθες απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις παραδόσεις των εμβολίων, κάνοντας λόγο για ανεπαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία.

Χθες, η ΕΕ και η AstraZeneca είχαν συνομιλίες για το θέμα, χωρίς εντούτοις να καταλήξουν σε κάποια λύση.

Η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου επεσήμανε ότι «οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει».

«Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενωμένα στο ότι η AstraZeneca πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία μας» τόνισε, ακόμη.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1535)
Tags:
COVID-19, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σαρλ Μισέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK