17:14 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 02
Βρείτε μας

Το θέμα των εμβολίων θίγουν με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ομόλογοί του από Αυστρία, Τσεχία και Δανία.

Κάλεσμα στις Βρυξέλλες και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ώστε να ξεκινήσουν εγκαίρως διάλογο με τους παραγωγούς των επερχόμενων εμβολίων κατά της COVID-19 απευθύνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας και της Δανίας.

Στην επιστολή οι τέσσερις ηγέτες χαιρετίζουν τη μεγάλη πίεση προς τους παραγωγούς εμβολίων και ψέγουν την απαράδεκτη στάση της AstraZeneca.

Ακόμη, τονίζεται πως πολύ σημαντικό να ξεκινήσει εγκαίρως διάλογο με τους παραγωγούς των επερχόμενων εμβολίων με στόχο «να προλάβουμε πιθανά προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν».

Για παράδειγμα, συνεχίζουν, το επερχόμενο εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα χάρη στην εύκολη αποθήκευση και μεταφορά του, αλλά και στην ανάγκη για μία μόνο δόση.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης και οι τρεις ομόλογοί του θεωρούν πως ο χρόνος είναι ουσιώδους σημασίας και πρέπει να υπάρχει ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις για συμβόλαια με όλους τους νέους υποσχόμενους υποψήφιους, όπως ,για παράδειγμα, τη Novavax (η οποία μόλις ανακοίνωσε υψηλή αποτελεσματικότητα για το εμβόλιό της) ή τη Valneva, με την οποία η Επιτροπή ολοκλήρωσε επίσης διερευνητικές συνομιλίες.

«Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η έγκριση όλων των νέων εμβολίων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη, τηρώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες απαιτήσεις υγείας. Είναι σημαντικό να μη χαθεί χρόνος, έτσι ώστε η διάθεση των εμβολίων να μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα» καταλήγει η επιστολή των τεσσάρων ευρωπαίων ηγετών.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK