20:36 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως ο Nord Stream 2 είναι ένα «αμφιλεγόμενο» πρότζεκτ που, ωστόσο, συζητείται ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι σε θέση να αναστείλει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 χωρίς την έγκριση της Γερμανίας, καθώς πρόκειται για έργο που διεξάγεται από κοινού από μια ομάδα ιδιωτικών εταιρειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο.

Το έργο Nord Stream 2 έχει σχεδιαστεί για την κατασκευή αγωγού μήκους 745 μιλίων που θα μεταφέρει έως και 2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία, περνώντας από τα χωρικά ύδατα ή τις ΑΟΖ της Ρωσίας, της Σουηδίας και της Δανίας, της Φινλανδίας και της Γερμανίας.

«Εάν οι εταιρείες ολοκληρώσουν τον αγωγό, θα πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε ευρωενωσιακό επίπεδο» επεσήμανε ο κ. Στάνο.

Nωρίτερα σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε τις απειλές των ΗΠΑ να επιβάλουν εξωεδαφικές κυρώσεις εναντίον του Nord Stream 2.

Ταυτόχρονα, η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η ρήξη μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ «δεν είναι τόσο βαθιά» όπως φαίνεται και δεσμεύτηκε να «βρει λύση» στις υπάρχουσες διαφωνίες.

Tags:
Κομισιόν, ΕΕ, Γερμανία, Ρωσία, αγωγός φυσικού αερίου, φυσικό αέριο, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK