22:05 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ξεκαθάρισε πως παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσει η ΕΕ να ανοίξει ξανά τα σύνορα.

Δεν είναι γνωστό πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να ανοίξει ξανά τα σύνορα σε ταξιδιώτες εκτός της ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μετά από συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή.

«Είναι αδύνατο να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πότε τα κράτη-μέλη θα αποφασίσουν να ανοίξουν εκ νέου τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να συνεργαστούμε συντονισμένα για να ξεπεράσουμε την πανδημία» ανέφερε ο Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Όπως είπε, οι περιορισμοί στα ταξίδια ήταν ένα απαραίτητο μέτρο που κανείς δεν πήρε ελαφριά, αλλά οι κυβερνήσεις εργάζονται από κοινού για την επανέναρξη των κοινωνιών, των οικονομιών και των συνόρων όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα Ζοζέπ Μπορέλ συμφώνησαν στην ανάγκη ανανέωσης των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK