00:24 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Επικοινωνία με τη Μόσχα επιδιώκει να έχει το Βερολίνο όπως αποκάλυψε, την Παρασκευή (05/02), ο Χάικο Μάας παρά την απόφαση της Ρωσίας για απέλαση πολλών διπλωματών από την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.

Το Βερολίνο θα συζητήσει με τους εταίρους στην Ε.Ε. περαιτέρω βήματα εναντίον της Ρωσίας μετά την απόφαση απέλασης πολλών διπλωματών από την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Γερμανία δήλωσε την Παρασκευή (05/02), ο υπουργός Εξωτερικών της τελευταίας, Χάικο Μάας. 

Ειδικότερα, ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη σε μέσα μαζικής ενημέρωσης του ομίλου Funke και είπε:

«Η Ρωσία επιλέγει από μόνη της τι είδους σχέση θέλει να έχει με την υπόλοιπη Ευρώπη. Πάντα τονίζαμε ότι δεν θέλουμε να κοπεί το νήμα της επικοινωνίας με τη Ρωσία, και παρ' όλες τις δυσκολίες, θέλουμε καλές -το λιγότερο λογικές- σχέσεις».

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σημείωσε ότι «η δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πως η προσέγγιση στη Ρωσίας θα συντονιστεί εκ νέου στενά σε συνεννόηση με τους συμμάχους είναι ένα σημαντικό μήνυμα».

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, την Παρασκευή (05/02), ότι οι διπλωμάτες της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Γερμανίας που συμμετείχαν σε μη εγκεκριμένες ενέργειες στη Ρωσία κηρύχθηκαν ως «personae non gratae» και θα εγκαταλείψουν τη χώρα σύντομα. 

Επί της ουσίας, πρόκειται για το διπλωματικό προσωπικό των γενικών προξενείων της Σουηδίας και της Πολωνίας στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Μη εγκεκριμένες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας και συνεχίστηκαν τόσο την 31η του μηνός όσο και στις 2 Φεβρουαρίου, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις των Αρχών, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου διασποράς της νόσου COVID-19.

Ως εκ τούτου, ο εκπρόσωπος του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάλεσε τους διοργανωτές των μη εξουσιοδοτημένων δράσεων και, σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους αλλά «οτιδήποτε υπερβαίνει τον νόμο δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικό, αλλά και επικίνδυνο».

Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Χάικο Μάας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK