20:29 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
0 10
Βρείτε μας

Η επέκταση της παραγωγής των εμβολίων κατά του κορονοϊού συζητήθηκε από την Κομισιόν, ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Οι αρχές της ΕΕ συζήτησαν πολλά θέματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της παρασκευής εμβολίων και του εντοπισμού νέων στελεχών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δευτέρας, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Η σημερινή συνάντηση απόκρισης στην COVID-19 επικεντρώθηκε στην: περαιτέρω ενίσχυση της έρευνας με κονδύλια της ΕΕ, αύξηση της αλληλουχίας για την ανίχνευση νέων μεταλλάξεων, συνεργασία με εταιρείες για επέκταση της παραγωγής κλίμακας των εμβολίων, ετοιμότητα βιοάμυνας, υποστήριξη των συνεργατών μας μέσω της COVAX & δωρεών» έγραψε σε tweet η επικεφαλής της Κομισιόν.

Οι Βρυξέλλες ήρθαν σε κόντρα με τη βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για καθυστερήσεις στις παραδόσεις λόγω ζητημάτων στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στο Βέλγιο.

H εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τις 80 εκατομμύρια που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το συμβάν αυτό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρά σε έντονες πιέσεις για την εξασφάλιση των δόσεων που μάλιστα έχει προαγοράσει.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, AstraZeneca, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK