12:25 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
0 13
Βρείτε μας

Η ΕΕ ολοκλήρωσε τις επιστημονικές διαβουλεύσεις με τους ειδικούς που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τις επιστημονικές διαβουλεύσεις με το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια της Ρωσίας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, πράγμα που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί τώρα να υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου για την αγορά της ΕΕ. 

Οι επιστημονικές διαβουλεύσεις είναι μια καθιερωμένη διαδικασία για όλες τις εταιρείες και έχει σκοπό να διευκολύνει τα αναπτυξιακά τους προγράμματα, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του EMA.

Ο ρυθμιστής φαρμάκων της ΕΕ δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα άδειας κυκλοφορίας από την εταιρεία ανάπτυξης του Sputnik V.

Εάν εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και το εμβόλιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι δυνατή η παράδοση του Sputnik V στην ΕΕ μέσω διαδικασιών με κεντρική διαχείριση.

Η ΕΕ υπέγραψε συμβάσεις με έξι κατασκευαστές εμβολίων. Χάρη σε αυτές τις συμβάσεις, οι χώρες της ΕΕ θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις και αναμένει ότι περίπου το 70% των ευρωπαίων πολιτών θα εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΕ αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην αποστολή και μείωση του αριθμού των δόσεων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί με την AstraZeneca και την Pfizer.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, φάρμακα, έγκριση, Sputnik V, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK