05:54 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

«Παράθυρο» για επιβολή νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, άφησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ σήμερα.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος, πρόσθεσε πως θα υποβάλει «συγκεκριμένες προτάσεις» στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 22 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επεσήμανε πως το ζήτημα της Ρωσίας θα είναι πρώτο στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν το επόμενο βήμα, αλλά «ναι, θα συζητηθούν νέες κυρώσεις προς τη Μόσχα και θα υποβάλω συγκεκριμένες προτάσεις».

Υπενθυμίζεται πως στις 5/2, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντήθηκαν στη Μόσχα, με τον Μπορέλ να ζητά από τον Ρώσο ΥΠΕΞ να «πάρει πίσω» την απέλαση των διπλωμάτων της ΕΕ, αλλά «χωρίς επιτυχία».

Κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, ο Μπορέλ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία αποσυνδέθηκε από την Ευρώπη, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τους ισχυρισμούς, τονίζοντας πως αντιφάσκουν με τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο Μπόρελ στη Μόσχα.

Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Ευρωπαϊκοί Αγώνες, κυρώσεις, ΕΕ, Ρωσία, Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK