12:20 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος της Κομισιόν, ωστόσο, οι χώρες της ΕΕ μπορούν να το προμηθευτούν, εφόσον εγκριθεί, μόνες τους.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού δεν εντάσσεται στη στρατηγική της ΕΕ για τον εμβολιασμό σε αυτό το στάδιο, ωστόσο, οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα μπορούν να το αγοράσουν μόνες τους αν λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής, τόνισε αξιωματούχος της Κομισιόν

«Το Sputnik V δεν εντάσσεται στη στρατηγική της ΕΕ για τον εμβολιασμό, έτσι οι χώρες θα έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν με τους κατασκευαστές του. Αν το Sputnik V αποτελέσει μέρος της στρατηγικής εμβολιασμού (σ.σ. της ΕΕ), μπορεί πάντα να συζητηθεί από τις χώρες-μέλη και την Κομισιόν» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ένα από τα κριτήρια επιλογής για ένα εμβόλιο για κεντρική προμήθεια στην ΕΕ είναι η διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων παραγωγής στην ΕΕ, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση στο εμβόλιο για όλους τους Ευρωπαίους και θα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμποδίων στον εφοδιασμό. 

Για την ώρα, τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech (αγορά έως 600 εκατομμυρίων δόσεων), της Moderna (160 εκατ. δόσεις) και της AstraZeneca (έως 400 εκατ. δόσεις) έχουν εγκριθεί στην αγορά της ΕΕ. Επιπλέον, η Κομισιόν ολοκλήρωσε συμβόλαια για την προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ με τις Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, CureVac.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK