06:56 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1498)
0 80
Βρείτε μας

Έντονη κριτική προς τις Βρυξέλλες άσκησαν ορισμένοι ευρωβουλευτές τονίζοντας ότι πίσω από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αγοράσει το Sputnik V βρίσκονται πολιτικοί παράγοντες.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές κατηγόρησαν την Τετάρτη τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για τον χειρισμό της εκστρατείας του εμβολιασμού όσο και για την άρνηση αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V η οποία οφείλεται σε ιδεολογικούς λόγους.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεξήγαγε συζητήσεις σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμό της Ένωσης.

«Η Ουγγαρία αποφάσισε να παραγγείλει άμεσα δύο εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, τις οποίες αποφασίσατε να αγνοήσετε για ιδεολογικούς λόγους» δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντεγιά κατηγορώντας τους «τεχνοκράτες» της ΕΕ για «προφανή ανικανότητα».

Παράλληλα, ο συνάδελφός του Νίκολας Μπέι ρώτησε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία εδώ και επτά χρόνια ενώ τώρα ζητά το ρωσικό εμβόλιο αφού έχει αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητά του.

Η ΕΕ υπέγραψε συμβάσεις με έξι κατασκευαστές εμβολίων κορονοϊού. Χάρη σε αυτές τις συμβάσεις, οι χώρες της ΕΕ θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων με την Ένωση να αναμένει πως το 70% των Ευρωπαίων πολιτών θα εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην αποστολή και μείωση του αριθμού των δόσεων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί με την AstraZeneca και την Pfizer.

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία έχει γίνει το πρώτο κράτος-μέλος της ΕΕ που ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1498)
Tags:
Sputnik V, Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωβουλευτές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK