09:45 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
0 30
Βρείτε μας

«Πράσινο φως» για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου COVID-19 άναψαν και τυπικά, την Πέμπτη (11/02), οι ρυθμιστικές Αρχές του Μαυροβουνίου.

Το Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών του Μαυροβουνίου εξέδωσε άδεια, την Πέμπτη (11/02), για προμήθεια με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19. 

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση του εν λόγω φορέα επισημαίνεται:

«Με βάση την απόφαση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, το Ινστιτούτο εξέδωσε άδεια για την αγορά ή μάλλον την εισαγωγή του εμβολίου Sputnik V».

Επί του παρόντος, δεν έχει αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός στο Μαυροβούνιο λόγω της έλλειψης εμβολίων και, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη χώρα έχουν καταγραφεί 67.441 μολύνσεις της νόσου COVID-19 και 869 θάνατοι.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη από ομότιμους καθηγητές που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «Ν. Γκαμαλέγια», έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, καταχωρίστηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 11 Αυγούστου και πάνω από 20 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
Tags:
πανδημία, Μαυροβούνιο, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK