05:12 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1568)
0 20
Βρείτε μας

Την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 εντός της ΕΕ -όπως του ρωσικού Sputnik V- εκφράζει η Καταλονία.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας κάλεσε τις ευρωπαϊκές αρχές την Παρασκευή να επιταχύνουν τις εγκρίσεις νέων εμβολίων κατά της COVID-19, όπως το Sputnik V της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση πλήττεται από τις καθυστερήσεις στη λήψη των τριών εμβολίων που έχουν ήδη εγκριθεί από τον ΕΜΑ: των Pfizer / BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

Στην Καταλονία, στα βορειοανατολικά της Ισπανίας, το 45% των κρεβατιών σε ΜΕΘ είναι κατειλημμένο με τον Πέρε Αραγκονές να διαμηνύει πως αυτό δεν ήταν βιώσιμο μεσοπρόθεσμα όπως μεταδίδει το Reuters.

«Προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες αξιολόγησης των εμβολίων, για παράδειγμα, το Sputnik V, που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα από συνολικά 26 χώρες, έκανε γνωστό το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1568)
Tags:
Sputnik V, Ρωσία, Καταλονία, ΕΕ, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK