05:38 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1546)
0 50
Βρείτε μας

«Το εμβολιαστικό φιάσκο της ΕΕ θυμίζει την διαχείριση της κρίσης του ευρώ» επισημαίνει στο Sputnik o νομικός και εκπρόσωπος του Κινήματος DiEM25 Μιχάλης Κριθαρίδης, καταγγέλλοντας τη διαπλοκή του γαλλογερμανικού άξονα και τις μεθοδεύσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας, που σχεδιάζει να κινηθεί εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου για την προμήθεια εμβολίων.

«Στο πρώτο στάδιο της πανδημίας γινόταν το έλα να δεις! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Η Γερμανία απαγόρευε σκανδαλωδώς τις εξαγωγές ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ιταλία. Κάποια στιγμή συγκροτήθηκαν κάπως στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν κοινές παραγγελίες και κεντρική διανομή» ξεκινά να μας περιγράφει, σε ένα κρεσέντο καταγγελιών, το χρονικό του μεγάλου φιάσκου κι ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Κομισιόν, ήτοι τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και τις συμβάσεις με τις μεγάλες φαρμακευτικές για τα εμβόλια, o νομικός και εκπρόσωπος του Κινήματος DiEM25 Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος εστιάζει, καθ’όλη τη συνομιλία μας, στη «διαπλοκή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο σε ελληνικό, που έχει συντελεστεί».

 

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο αυτού του κοινού συστήματος για την παραγγελία των εμβολίων, τον Σεπτέμβριο παρήγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις από την "Biontech Pfizer", 300 εκατομμύρια δόσεις από την "GSK/Sanofi", τη γαλλική φαρμακευτική, η οποία βεβαίως δεν παρήγαγε τελικά εμβόλιο αποτελεσματικό και… μηδέν από την "AstraZeneca". Ίσως εδώ αυτό σχετίζεται με το Brexit. Είναι απαράδεκτο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπαιξε τέτοιο παιχνίδι, ενδεχομένως επειδή η AstraZeneca διασυνδέεται με τη Βρετανία» σχολιάζει ο κ. Κριθαρίδης.

Καμία σύμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αγορά δεν έγινε πριν τα μέσα Νοεμβρίου. «Οπότε όταν υπογράφτηκε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σύμβαση για την αγορά, έστω και αυτών των 300 εκατομμυρίων δόσεων από την "Biontech Pfizer" η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε μείνει πίσω στην ουρά» προσθέτει.

«Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τεράστια αστοχία των Βρυξελλών, με τρομακτικές συνέπειες για την υγεία των Ευρωπαίων».

Ο ραγιαδισμός του μνημονιακού τόξου σπάει κόκαλα

«Για ποιο λόγο δεν ασκούμε κριτική στην ΕΕ, ενώ ασκούμε κριτική στην Κυβέρνησή μας; Ως ευρωπαϊστές έχουμε υποχρέωση να ασκήσουμε κριτική στις Βρυξέλλες για αυτήν την μεγάλη αστοχία» υπογραμμίζει.

Ποιο είναι το έμπρακτο αποτέλεσμά της;

«Το ένα εκατομμύριο δόσεις της Pfizer που έχουν ήδη πάει για εμβολιασμούς στο Ισραήλ! Το ένα εκατομμύριο της Pfizer που διανεμήθηκε στη Βρετανία, η οποία, παρά το Brexit, είχε κάνει την αγορά πρώτη και έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο Βρετανοί! Ο ραγιαδισμός του μνημονιακού τόξου σπάει κόκαλα πλέον» αναφωνεί ο νομικός και πολιτευτής.

«Ευθύνη για το εμβολιαστικό σκάνδαλο η διαπλοκή του γαλλογερμανικού άξονα»

«Ευρωπαϊσμός τι σημαίνει;» ρωτά ρητορικά. «Σημαίνει ότι θέλουμε να κινούμαστε σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Προκειμένου όμως αυτό να λειτουργεί, πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να τους κοιτάμε στα μάτια και να τους λέμε "αποτύχατε, κυρίες και κύριοι, γιατί είστε διαπλεκόμενοι"! Γιατί έκαναν παραγγελία τριακοσίων εκατομμυρίων δόσεων από την Sanofi, η οποία δεν παρήγαγε εμβόλια; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Διαπλοκή του γαλλογερμανικού άξονα! Μιλάμε για ένα εμβολιαστικό σκάνδαλο της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού πλέον στην Ελλάδα».

Το ΜέΡΑ25, σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, έχει θέσει ερώτημα στην ελληνική κυβέρνηση και σε σχέση με τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις της Γερμανίας.

«Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο Γερμανός Υπουργός Υγείας κ. Γενς Σπαν, έχει βάλει μπροστά τη διαδικασία απεγκλωβισμού της Γερμανίας από την κοινή στρατηγική και τον εθνικό σχεδιασμό για την παράδοση στις γερμανικές αρχές εμβολίων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;» ρωτήσαμε πρόσφατα.

«Αν είναι αλήθεια αυτό, η Κυβέρνηση τι κάνει; Θα παραμείνει σε αυτά που θα της στείλουν; Όταν τα στείλουν; Θα κάνει προβεί σε ένσταση ή θα εξασφαλίσει επιπλέον εμβόλια, όπως κάνει ο Γερμανός Υπουργός Υγείας; Δεν απαντάει ο κ. Μητσοτάκης. Απάντησε μόνο "πράττουμε ό,τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση". Ούτε κριτική κάνει στη Γερμανία, ούτε καν κάνει αυτό που έκανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ξεκίνησε έρευνα εναντίον του κ. Γενς Σπαν για καταστρατήγηση του κοινού πλαισίου» επισημαίνει ο κ.Κριθαρίδης.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1546)
Tags:
ΜέΡΑ25, Κομισιόν, ΕΕ, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK