07:41 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τις αρχές της Πολωνίας, όλα τα βιζόν στο εκτροφείο του Καρτούζι θα σφαγιαστούν.

Στέλεχος του νέου κορονοϊού το οποίο μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στη βόρεια Πολωνία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, το στέλεχος, το οποίο μπορεί να μεταδοθεί και από τον άνθρωπο στο σαρκοφάγο θηλαστικό, βρέθηκε σε ένα εκτροφείο στην περιφέρεια Καρτούζι, στα τέλος του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα τα βιζόν στο συγκεκριμένο εκτροφείο θα σφαγιαστούν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται κορονοϊός σε βιζόν στην Πολωνία και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η μαζική σφαγή χιλιάδων ζώων, καθώς στη χώρα βρίσκονται περισσότερα από 350 εκτροφεία.

«Τα δεδομένα που ελήφθησαν από την επιθεώρηση υγείας και η περσινή εμπειρία της Δανίας και της Ολλανδίας υποδηλώνουν σαφώς ότι και στην Πολωνία αυτός ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα βιζόν στους ανθρώπους και αντιστρόφως», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δανία σφαγιάστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο περίπου 17 εκατομμύρια βιζόν, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε εκατοντάδες εκτροφεία και τη μετάλλαξή του σε ανθρώπους.

Τον Αύγουστο, επίσης, η Ολλανδία έβαλε λουκέτο σε περισσότερα από 100 εκτροφεία, πολλοί εργαζόμενοι των οποίων προσβλήθηκαν από COVID-19.

Tags:
COVID-19, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, βιζόν, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK