20:05 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει λάβει το «πράσινο φως» για χρήση σε περισσότερες από 20 χώρες του πλανήτη.

Στη σημασία των ρωσικών και κινεζικών εμβολίων όσον αφορά στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, εστίασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμναουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε ότι τόσο τα ρωσικά, όσο και τα κινεζικά εμβόλια, πρέπει να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο σε μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της COVID-19, την οποία δεν δίστασε να παρομοιάσει με «παγκόσμιο πόλεμο».

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τους Κινέζους και τους Ρώσους, ώστε τα εμβόλια να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης πολύπλευρης προσπάθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν στο περιοδικό «Journal du Dimanche».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την εμφάνιση μεταλλαγμένων στελεχών έκανε λόγο για «πανδημία εντός της πανδημίας», προειδοποιώντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να περιορίσει τις μεταλλάξεις πριν αυτές «ξεφύγουν».

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας γιατί κάθε εβδομάδα μετράει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει λάβει το «πράσινο φως» για χρήση σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) εκτιμά ότι είναι ένα από τα τρία εμβόλια με τις περισσότερες εγκρίσεις από κυβερνήσεις ξένων χωρών.

Tags:
Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK