03:55 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
0 02
Βρείτε μας

Απατεώνες προσφέρουν σε κυβερνήσεις της ΕΕ την πώληση εμβολίων κατά του κορονοϊού, προειδοποιεί η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης).

Σε επιφυλακή καλεί της κυβερνήσεις της ΕΕ η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) για επιτήδειους οι οποίοι προσφέρουν την πώληση εμβολίων κατά του κορονοϊού τα οποία είναι ψεύτικα. 

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της OLAF, ο Βίλε Ιτάλα «ακούμε αναφορές για απατεώνες που προσφέρουν να πουλήσουν εμβόλια σε κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτές οι προσφορές διατίθενται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Για παράδειγμα, οι απατεώνες μπορεί να προσφέρουν να πουλήσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, να παραδώσουν ένα δείγμα για να εξοφλήσουν την πρώτη προκαταβολή και στη συνέχεια να εξαφανιστούν με τα χρήματα. Μπορούν να παραδώσουν παρτίδες ψεύτικων εμβολίων. Ή μπορεί ψευδώς να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν νόμιμη επιχείρηση και ισχυρίζονται ότι κατέχουν ή έχουν πρόσβαση σε εμβόλια».

Τονίζει ότι όλες οι αξιώσεις είναι ψευδείς, πρόκειται για οργανωμένες φάρσες προκειμένου να εξαπατήσουν τις εθνικές αρχές οι οποίες αποζητούν να εντείνουν τον ρυθμό εμβολιασμού

«Πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό» και προσθέτει ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η OLAF έχει προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα στη συνεχιζόμενη έρευνά μας για ψεύτικα προϊόντα προστασίας από την COVID -19, με σκοπό την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου εμβολίων COVID-19 που πιθανώς πραγματοποιούνται με παράνομη εισαγωγή τους στο έδαφος της ΕΕ ή /και μέσω της εμπορίας πλαστών φαρμάκων» αναφέρει σύμφωνα με το AP.

Μάλιστα, η υπηρεσία θα μοιραστεί πληροφορίες για τις απόπειρες απάτης.

«Θα συνεργαστούμε για να αποτρέψουμε αυτές τις απάτες και να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσδιορίσουν την πραγματική ταυτότητα των ατόμων και των εταιρειών πίσω από αυτές τις απόπειρες που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και τα δημόσια οικονομικά σε μια εποχή μεγάλης δυσκολίας». 

Στις 19 Μαρτίου 2020, η OLAF άρχισε επίσημη έρευνα σχετικά με το παράνομο εμπόριο μασκών προσώπου, ιατρικών συσκευών, αντισηπτικών, φαρμάκων και εξαρτημάτων για τεστ που συνδέονται με την πανδημία COVID-19.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 ύποπτοι φορείς εκμετάλλευσης και στην κατάσχεση ή κράτηση περισσότερων από 14 εκατομμυρίων αντικειμένων. Σε αυτά περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, αντισηπτικά χεριών που περιέχουν μεγάλο όγκο μεθανόλης, κακές μάσκες προσώπου και πλαστά κιτ τεστ. Δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κατασχέσεις πλαστών εμβολίων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, COVID-19, κορονοϊός, απάτη, εμβόλια, OLAF
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK