21:13 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Απομάκρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρωσία βλέπει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται από τη Ρωσία, παραβλέποντας τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων κατοίκων και τις διακρίσεις κατά του ρωσικού πολιτισμού στα κράτη της Βαλτικής, στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Ο Λαβρόφ έκανε αυτή τη δήλωση σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χαβίστο που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, κατά την οποία οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία έως την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

«Όταν κλείνουν κανάλια ρωσικής γλώσσας, όταν ασκούνται ποινικές έρευνες εναντίον δημοσιογράφων μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους, όταν το επαίσχυντο φαινόμενο της ανιθαγένειας επιμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί χωρίς ιδιαίτερη επιθυμία να αλλάξει τίποτα, εγώ νομίζω ότι δεν πρόκειται για απόσταση της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά απόσταση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη ρωσική γλώσσα, τη ρωσική κουλτούρα, από όλα τα ρωσικά, και επομένως από τη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να παραμελήσει την αποτυχία της ΕΕ να διασφαλίσει τα δικαιώματα του ρωσικού πληθυσμού των κρατών μελών της και των γειτονικών χωρών.

«Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συνάφεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων της ρωσικής ομιλίας, τους Ρώσους και τις επιθέσεις στη ρωσική γλώσσα και τον ρωσικό πολιτισμό που βλέπουμε στα κράτη της Βαλτικής, την Ουκρανία, και μια σειρά από άλλες χώρες» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Μόσχα, Βρυξέλλες, Ρωσία, κυρώσεις, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK