08:16 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Ευρώπη συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια σοβαρή κατάσταση όσον αφορά την πανδημία σημειώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC).

Παρά τη μείωση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή στην Ευρώπη, παρά την έναρξη των εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας, όπως τους ηλικιωμένους και τους υγειονομικούς, είναι ακόμη πολύ πρόωρο να ανιχνευθεί κάποια επίπτωση στις νοσηλείες ή στους θανάτους από κορονοϊό.

Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας των νέων μεταλλάξεων, της δυνατότητάς τους να προκαλούν πιο σοβαρή νόσο καθώς και της πιθανότητας τα εμβόλια να είναι σε ένα βαθμό λιγότερο αποτελεσματικά έναντι αυτών, ο κίνδυνος από την περαιτέρω εξάπλωση στην Ευρώπη αξιολογείται σήμερα ως «υψηλός - πολύ υψηλός» για το γενικό πληθυσμό και «πολύ υψηλός» για τα ευάλωτα άτομα.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως παρά τους εμβολιασμούς και την εποχικότητα, καθώς πλησιάζει η άνοιξη η πρόωρη άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Επίσης, το ECDC τάσσεται υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα καταγράφει ότι κάποιος έκανε το εμβόλιο, πόσες δόσεις και ποιο είδος εμβολίου αλλά έχει επιφυλάξεις για το «διαβατήριο» εμβολιασμού που θα επιτρέπει στους διεθνείς ταξιδιώτες να εξαιρούνται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καθώς το ECDC θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων να μειώνουν τη μετάδοση του κορονοϊού, έτσι ώστε να εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι από την υποχρέωση σε τεστ ή καραντίνα όταν ταξιδεύουν.

Tags:
εμβόλια, εμβόλιο, πανδημία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK